Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel a havi hírlevelünkre!


HOGYAN SEGÍTÜNK

A blogunk legfrissebb bejegyzései


Január 24-e az oktatás világnapja. Fontos nap ez a számunkra, hiszen az UNICEF-fel hónapok óta azon dolgozunk, hogy a háborús országból érkező gyerekek megkapják a kellő szintű iskolai alapismereteket. Ebből alkalomból egy videóval készültünk nektek, amely bemutatja, hogyan zajlik tanulás a Befogadóközpont falai között.

Szeptemberben hatalmas lelkesedéssel vágtunk bele a felzárkóztató iskolai projektünkbe, amelyet a Kárpátaljáról érkezett gyerekeknek dolgoztunk ki. A nálunk élő menekült gyerekek a háború, a járvány és a szegénység miatt évekkel vannak lemaradva társaikhoz képest a tanulmányaikban. Büszkék vagyunk rá, hogy az UNICEF-fel partnerségben egy olyan...

Ugyan még nem telt el egy év, hogy a Dorkász kemping átalakult az ukrajnai menekültek ideiglenes otthonává, azonban ez alatt a közel 10 hónap alatt rendkívül sok mérföldkő volt a Befogadóközpont életében. Egy éve januárban még mit sem sejtettünk arról, hogy milyen átfogó változások lesznek a Dorkász Alapítvány életében. 2022 elején csak a hírekből...

Ha visszagondolunk saját iskolai tanulmányainkra, a matematika sokunk számára mumus tantárgynak számított. Az UNICEF partnerségével működtetett iskola kisdiákjai mégis minden nap bőszen készülnek erre a nehéz tárgy óráira. Nem csoda, hiszen Judit néni játékos és kreatív formában próbálja megtanítani a gyerekeknek a matematika alapfogalmait.

Ti már tudjátok mi lesz az ünnepi desszert? Most adunk egy tippet, ha még nem találtál ideális receptet! A Kárpátaljáról érkezett Gyöngyike, több mint fél éve él a kempingben a családjával, ám nemcsak lakóként, hanem munkatársként is a Dorkász Alapítvány oszlopos tagja, aki mindig meglep minket valami házi finomsággal.

A karácsonyt mindenki a szeretet és a meghittség ünnepének tartja. Te el tudnád úgy képzelni, hogy ne azokkal töltsd el ezt az időszakot, akik igazán fontosak neked? Melinda közel fél éve él itt a kempingben a férjével és a hét gyermekével. Számára a legfontosabbak a szerettei, így kimondottan megterhelő ez a periódus a családanyának, akinek a...

December hatodika minden gyerek számára egy jelentős nap. Néhány önkéntesnek és támogatónak köszönhetően pedig itt a Befogadóközpontban is kellő képpen tudtunk minden lakó részére egy emlékezetes napot varázsolni.

Újszülöttel a karján és két kiskamasszal az ismeretlenbe indult útnak az édesanya. A menekülni kényszerülő családanya, most megosztja velünk a történetét, hogyan érkezett ide a Befogadóközpontba és mesél arról, milyen kilátástalan a helyzet a határ túl oldalán.

Támogatás a lakhatásban és a mindennapokban egyaránt. Felsorolni is hosszadalmas mennyi mindent köszönhetünk a Terre des hommes Alapítványnak, akik az elmúlt hónapokban mellettünk álltak és nemcsak a kárpátaljai menekülteknek segítettek, hanem a Dorkász Szolgálat kollegáira is gondoltak.ÉS MOST?

Támogasd küldetésünket