Pszichológiai segítségnyújtás, gyerekprogramok és élmények az első 6 hónapban

2022.09.20

Ahogy zárjuk az első hat hónapot és számba vesszük, hogy mennyi mindenen vagyunk túl, mennyi minden történt és hányan álltak mögénk a menekültek gyors és hatékony megsegítése érdekében, szeretnénk megemlíteni a Soroptimist Budapest CORVINUS Club hozzájárulását.

A szervezet tagjai elég korán, még márciusban elkötelezték magukat a menekült gyermekek, édesanyák támogatása mellett és 2,8 M forinttal az alábbi tevékenységeket tették lehetővé a Dorkász Kempingben elszállásolt menekültek számára. 

Köszönet illeti Jakab Melinda elnök asszonyt és szeretnénk kiemelni Győri József urat, a Debreceni Református Kollégium nyugalmazott igazgatóját, aki személyesen járt el a szervezetek összekapcsolásában!

Pszichológiai segítségnyújtás

A támogatásnak köszönhetően elkezdődhetett a menekültek szakszerű pszichológiai támogatása és ellátása rendszeres pszichológus látogatása, csoportos és egyéni beszélgetések és terápiás foglalkozások által. Ez a szolgáltatás segített a poszttraumás stressz kezelésében, valamint az érzelmek feltárásában és feldolgozásában mind a gyermekek, mind a szülők számára.

Pszichológiai segítségnyújtás a menekültek részére
Pszichológiai segítségnyújtás a menekültek részére

Élmények a gyermekeknek, eszközbeszerzés a közösségi tereinkhez

Számos olyan eszközt (pl. táblák, trambulin, labdák, ceruzák, fejlesztő játékok, stb.) tudtunk megvásárolni, melyek nemcsak barátságosabbá tették közösségi tereinket, de olyan hasznos időtöltést biztosítottak a menekült gyermekek számára, ami nagyban segítette a beilleszkedést és alkalmazkodást a krízishelyzethez mind az egész családnak. Emellett számos élmény megteremtésére (pl. lovaglás, bohóc előadás, táncház, etc.) is sor kerülhetett a támogatási időszakban, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hozzánk érkező menekültek jobban megismerjék egymást és közösséggé formálódjanak.

A legkisebb menekülni kényszerülők kedvence a homokozó
A legkisebb menekülni kényszerülők kedvence a homokozó

Hálásak vagyunk, mert...

  • A családok, nők, gyerekek traumafeldolgozása szakszerűen elkezdődhetett, elősegítve az érzelmi stabilitást, belső békét
  • A gyerekeknek biztosíthattuk a fejlődés, kikapcsolódás és felhőtlen szórakozást
  • Olyan eszközökökkel tölthettük fel tantermekinket és közösségi tereinket melyek barátságos légkört teremtettek és hozzá járultak a gyermekek fejlesztéséhez

Köszönjük Soroptimist Budapest CORVINUS Club!

Facebook: www.facebook.com/corvinusclub

Honlap: www.soroptimistcorvinusclub.hu