Ingyenes szállás és étkezés

2022.04.13

Ha el kell hagynod az otthonodat, mert a hazád háborúba került, akkor egyik pillanatról a másikra minden bizonytalanná válik. Semmi sem egyértelmű, már az is kérdés, hogy lesz-e holnap mit ennie a családnak, vagy hogy hol tudják álomra hajtani a fejüket. Egy ilyen kétségbeejtő helyzetben, az alapvető szükségletek biztosítása az elsőrendű kérdés, amikor a menekültekről próbálunk gondoskodni.

Hiányoznak nekik a hazai ízeket, így maguknak főznek a menekültek
Hiányoznak nekik a hazai ízeket, így maguknak főznek a menekültek

A Dorkász Befogadóközpontja is mindenek előtt ezekben segít. Ingyenes szállást és étkezési utalványt biztosít nem csak néhány napig, hanem akár 3 hónapig is, ami megteremti a menekültek számára azt a létbiztonságot, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy új életet tudjanak kezdeni. Nagy segítség a családok számára, hogy nálunk van lehetőségük arra, hogy külön egységekben, apartmanokban töltsék ezt az átmeneti időszakot, ne kelljen más, sokszor idegen családokhoz alkalmazkodniuk. 

A menekültek kialakíthatnak maguknak egy ideiglenes otthont itt a Dorkász Befogadóközpontban
A menekültek kialakíthatnak maguknak egy ideiglenes otthont itt a Dorkász Befogadóközpontban

A Befogadóközpont nem a város közepén, hanem egy megnyugtató erdei környezetben helyezkedik el, amely segíthet a menekülteknek kicsit a lelki egyensúly visszaállításában is. Debrecen belvárosa ugyanakkor a rendszeres buszjároknak köszönhetően könnyen elérhető számukra. Folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok annak érdekében, hogy minél több szálláshelyet elérhetővé tegyünk és megnyithassunk az érkezők előtt. Vannak például olyan egységeink, amelyek téliesítésre szorulnak, hogy a hűvösebb hónapokban is lakhatóak legyenek. 

Ha szívesen hozzájárulnál a befogadóközpont lakóegységeinek korszerűsítéséhez, a gombra koppintva megteheted: