Különleges vasárnap reggel

2022.08.03

Július utolsó vasárnapja rendhagyóan telt el itt a Befogadóközpontban. Istentiszteletre gyűltünk össze ezen a reggelen, és erre a nem mindennapi alkalomra külön asztalt is terítettünk meg.

Jónás Jonatán és Kriszt Dániel lelkipásztoroknak köszönhetően egész héten keresztény programok vártak az itt élő menekültekre. A hét folyamán közösen tanulmányozták a Bibliát, mely alkalmak többnyire szóbeli előadásokon alapultak az írástudatlanság magas aránya miatt. Mindemellett pedig dicsőítői énekekkel is készültek az itt lakók részére. A közös éneklés népszerű volt fiatalok és idősek körében egyaránt.

Jonny lelkipásztor dalait már jól ismerik az itt élő menekültek
Jonny lelkipásztor dalait már jól ismerik az itt élő menekültek

Nagyon hálásak vagyunk az Amerikai Református Egyháznak, akik támogatták találkozásunk helyszínének a teljes újjáépítését. A közösségi színteret július eleje óta használjuk vasárnaponként. Erre a vasárnapra viszont úgy döntöttünk, hogy egy kivételes alkalom keretében ünnepeljük meg Isten szeretetét. Úrvacsorával készültünk a menekülteknek.

Jónás Jonathán lelkipásztor vezette az Istentiszteletet, Kiss Ábel rendező prédikált (János 8:1-11), Kriszt Dániel lelkipásztor pedig arról beszélt, hogy mit jelent részt venni az Úr közösségében. Ez egy különleges lehetőség, hogy kapcsolatba léphessünk Istennel és egymással.

A legkisebb menekültet áldotta meg Kriszt Dániel
A legkisebb menekültet áldotta meg Kriszt Dániel

Ez a vasárnap más szempontból is tartogatott meglepetést. Kriszt Dániel a Befogadóközpont vezető lelkésze, ezen a napon mutatta be és áldotta meg Justin babát, aki az előző hónapban született meg itt Debrecenben. Justin édesanyja 7 hónapos terhes volt, amikor el kellett menekülniük Ukrajnából, azóta a Befogadóközpontban élnek.

A Dorkász Befogadóközpont lakói az újjáépített közösségi sátorban
A Dorkász Befogadóközpont lakói az újjáépített közösségi sátorban

 Az egyik idős hölgy dícséreteket és Bibliai verseket tanított a gyerekeknek, melyet ez alkalommal át tudtak adni a jelenlévők számára. Az egész délelőtt tartó eseményt végezetül egy közös kávézással és sütizéssel zártuk. Ez volt az első alkalom, hogy az Istentisztelet után nassolnivalót szerveztünk, hogy együtt legyünk, beszélgessünk és jobban megismerjük egymást.