Burgerekkel a menekültekért

2022.06.30

Te támogatnád úgy a Befogadóközpontot, hogy közben egy finom ebédet falatozol éppen? Most megteheted!

Az elmúlt hetekben egy egyedi megkeresés érkezett hozzánk, melynek köszönhetően egy újabb mód áll rendelkezésedre, hogy megsegítsd a kempingben élő menekülteket.

Eddig is többféle lehetőség állt nyitva azok számára, akik hozzá szerettek volna járulni a befogadottak életéhez. Vannak, akik inkább a tárgybéli vagy pénzbeli adományok hívei, és vannak, akik az önkéntes munkát részesítik előnyben. Mi mindkét támogatási formát nagyra értékeljük, és egyaránt fontosnak tartjuk. Az önkéntesség számos lehetőséget rejt magában. Akik a gyerekekkel találják meg a közös nevezőt, azok számára ideálisak lehetnek a különböző gyerekfoglalkozások. Akik pedig a szakmai tudásukkal szeretnének segíteni, azoknak pedig a szövegfordítás lehet a megfelelő.

Van azonban ezeknél egy jóval apróbb dolog is. Egy Facebook bejegyzés megosztással nagyban hozzásegítesz bennünket ahhoz, hogy eljuttassuk az információkat a segíteni vágyó emberekhez.

Most júliusban pedig ezen lehetőségek mellett még egy alternatíva adott számodra!

Turzai Ferenc, a Texas Beef BBQ Étterem tulajdonosa egy rendhagyó ötlettel támogatná a munkásságunkat. A nemrég megnyílt családi vendéglő egy jótékonysági kampánnyal szeretné felhívni az emberek figyelmét a rászorulók megsegítésére. 

A Dorkász Burgereken az Alapítvány logója is fellelhető
A Dorkász Burgereken az Alapítvány logója is fellelhető

Ferenc számára fontos, hogy egy nemes célt támogassanak.  

"Olyan családból származom, ahol szeretünk segíteni másokon."

Úgy döntöttek, a kampány keretében  július 1-től 31-ig felveszik a Dorkász Burgereket az étlapjukra, az eladott ételekből befolyó összeg 25%-át pedig a Befogadóközpontban lakó ukrajnai menekültek ellátására ajánlják fel.  Így, ha ilyen hambit vásárolsz, azzal a menekültek étkeztetési vagy lakhatási költségeit tudod támogatni. Fontos azonban kiemelni, hogy csak helyben tudod megvásárolni ezt a különleges Burgert.

Persze a leglényegesebb kérdés az, hogy miből is áll össze a Dorkász Burger? 

Nos, a tulaj által elmondottak alapján páratlan ízvilágban lehet részünk!  A ropogósan friss bucik között helyet kap az egyedi recept alapján készült bacon jam, melyre ráhelyezik az ízletes grillezett marhahúspogácsát, további feltétként pedig cseresznyefán füstölt bacon és cheddar sajt kényezteti a kóstolókat.

Különleges ízvilágú burgerek a menekültek támogatásáért
Különleges ízvilágú burgerek a menekültek támogatásáért

A Debrecen szívében elhelyezkedő Burgerező az ínyencek számára igazi főnyeremény lehet. Ugyan csak 8 hónapja, hogy a kis étterem működik, de a várakozásokat felülmúlva sokkal többen érdeklődtek, mint azt a nyitáskor gondolták.  Nem csoda, hiszen a tulaj, egyben főszakács  Turzai Ferenc fiatal kora ellenére nagymértékű tapasztalatot tudhat magáénak. Debrecenben csak ő rendelkezik Smoker, BBQ szakképesítéssel, így egyedülállónak számít az étterem itt, a megyeszékhelyen.

Szeretnél támogatni, azonban a hamburger nem igazán a te ínyedre való? Ne bánkódj miatta! A kihelyezett pénzgyűjtő ládánk pont ezt a célt szolgálja!

Látogass el a Bajcsy-Zsilinszky utcán található Texas Beef BBQ étterembe, és kóstold meg a kampány keretében ezt az ellenállhatatlan jótékonysági Burgert!