Mentális és lelki segítség

2022.03.24

A fizikai szükségletek betöltésén túl szeretnénk, ha a hozzánk érkező menekültek lelki békére is találnának. A poszttraumás stressz mellett sok nehézséggel meg kell küzdeniük ebben a krízisben. Pszichológus szakemberek és a tanárok segítenek a gyerekeket lekötni, olyan foglalkozásokat tartanak, amelynek pedagógiai értéke is van.

Pszichológus foglalkozik az ukrajnai menekült gyerekekkel
Pszichológus foglalkozik az ukrajnai menekült gyerekekkel

Mindemellett mind a kicsiknek, nagyoknak mentális segítséget is nyújtunk, hogy a háború és a menekülés miatt poszt-traumát szenvedők lelki támaszt találjanak szakembereink segítségével. Ebben pszichológus is segít, illetve számos önkéntes és alapítvány szervez terápiás programot és tevékenységet, mely direkt vagy indirekt módon segít a nehézségek feldolgozásában. 

Kamilla a családjával menekült el Kárpátajáról
Kamilla a családjával menekült el Kárpátajáról

Ő Kamilla, 7 éves és Beregszászból származik, magyarul beszélő családba született. A Befogadó központunkba április 7-én érkezett szüleivel és 3 testvérével. Tanulási nehézséggel, beszédproblémával küzd és mozgásában is korlátozott.  

Mi abban segítünk neki, hogy a szeptemberi iskolakezdésig különböző fejlesztések segítségével minél jobban felzárkózhasson.