A Mikulás megérkezett a menekült gyerekekhez

2022.12.09

December hatodika minden gyerek számára egy jelentős nap. Néhány önkéntesnek és támogatónak köszönhetően pedig itt a Befogadóközpontban is kellő képpen tudtunk minden lakó részére egy emlékezetes napot varázsolni.

Kedden már kora délelőtt a közösségi sátor előtt kíváncsian leselkedtek a legkisebbek és próbáltak minket, dolgozókat szóra bírni, hogy mik vannak a dobozokban, amit olyan bőszen pakolunk. Később aztán az iskola végeztével, már minden gyerek a sátor köré gyűlt és csak arra vártak, hogy megnyissuk nekik a jól ismert közösségi teret.

Minden menekült gyermek kapott ajándékot
Minden menekült gyermek kapott ajándékot

Belépve a nagysátorba igazi karácsonyi hangulat fogadott bennünket. A színpadon a vörös szőnyeg, amelyen papírból készített kandalló állt. Rajta lógtak a kis zoknik és csillámos díszek, akárcsak egy ünnepi képeslapon. Gondosan elrendezve minden, természetesen a fotel sem hiányozhatott, amelyet a Mikulás számára készítettek elő, hogy megpihenjen a hosszú utazás után.

A díszítést a munkatársak mellett néhány itt lakó önkéntes fiatal lány vette keze alá. Mikor beléptünk az egyik lány azt mondta, hogy majdnem sírva fakadt annyira büszke a munkájára.

Hetek óta készültek a nagy napra
Hetek óta készültek a nagy napra

A rendezvényt megnyitotta Lénárt-Muszka Attila a School to Success iskola igazgatója, majd ezután érkezett meg a várva várt vendég, a Mikulás és a lelkes segítői, a Transcosmos munkatársai. Állva tapsoltak nekik kicsik nagyok egyaránt.

A Transcosmos önkéntesei már jól ismerik a gyerekeket, hiszen március óta rendszeresen támogatnak bennünket a munkájukkal. A fiatalok pedig szerették volna meghálálni ezt a rendszeres odafigyelés és törődést. Saját készítésű szappanokkal készültek az önkénteseknek az ünnepek alkalmával.

Emellett persze elmaradhatatlan ünnepi műsorszám. A tanítók segítségével az osztályok karácsonyi énekekkel és mondókákkal készültek a Mikulásnak és segítőinek. Kicsit megszeppenve, de szeretetteljesen adták elő a dalokat.

A Transcosmos önkéntései sem távoztak üres kézzel
A Transcosmos önkéntései sem távoztak üres kézzel

A mikulás csomagokról Dr Khaled László gondoskodott, amelyet minden lakó ajándékba kapott. A kisebbek számára pedig játékcsomaggal kedveskedett Rafael Pál.

Az egész délután tartó ünnepség zárásaként a Transcosmos munkatársai közös kürtöskalácsozásra invitálták a lakókat, aminek szintén nagy sikere volt, hiszen akadt olyan menekült, aki most evett életében először ilyen édességet.