Támogatás az elhelyezkedésben

2022.04.29

Mi talán nem is érezhetjük át teljesen azt, hogy milyen érzelmi hullámvasúton mehetnek keresztül pontosan ezek az emberek, akik kétségek között tépelődve törtetnek előre a bizonytalan jövőbe. Hisz nem tudják elképzelni, hogy mi vár rájuk az elkövetkezendőkben. 'Hogyan tovább?', 'Miből lesz a betevő falatom?', 'Hogy végzik el a gyermekeim az iskolát?' - Ezek kétségtelenül nehéz kérdések ebben a helyzetben, ezért mi minden erőnkkel igyekszünk választ adni rájuk.

Az NI Hungary Kft munkatársai készségesen segítettek a menekülteknek
Az NI Hungary Kft munkatársai készségesen segítettek a menekülteknek

Segítséget nyújtunk a menekültek számára a hosszú távú magyarországi tartózkodáshoz szükséges irataik beszerzésében, álláskeresésben, továbbá segítünk megfelelő oktatási intézményt találni a gyermekeik részére. Ezzel könnyebbé téve a beilleszkedésüket, amennyiben úgy döntenek, hogy Debrecen környékén szeretnének élni az elkövetkezendőkben. Ezekhez a folyamatokhoz hozzájárulnak a Dorkászt támogató debreceni cégek is, akik örömmel nyújtanak segítséget a menekülteknek, az NI Hungary Kft. például több alkalommal tartott állásbörzét az érdeklődők számára.  

A bajbajutott menekülteket jogi tanácsadással is támogatjuk
A bajbajutott menekülteket jogi tanácsadással is támogatjuk

Mi, a Dorkász Szolgálat Alapítvány munkatársai biztos jövőt szeretnénk szolgáltatni a menekülni kényszerülteknek. Hisz ezeknek az embereknek égetően szüksége van a pártfogásra. 


Számukra az apró segítség is jelentős támogatást jelent. Itt már csak az a kérdés, hogy Te leszel-e az az ember, aki segít biztosítani ezt a támogatást?