Támogatás Olaszországból

2022.05.20

Folyamatosan érkeznek hozzánk önkéntesek különböző országokból, akik a kis lakók figyelmét próbálják lekötni. Tanítanak a növésben lévőknek valami újdonságot, kézműves foglalkozásokat tartanak, vagy csak egyszerűen játszanak velük.

Ezen a héten az Olaszországból érkező Abigail és Naomi volt a Befogadóközpont vendége. Pénteken érkeztek és 5 napon keresztül délelőtt, valamint délután tartottak foglalkozást az érdeklődő ifjoncoknak.

A 19 éves lányok egyből megtalálták a közös hangot a kicsikkel. A fiatalok hamar megszerették őket, sok magyar szóra megtanították a lelkes önkénteseket, amiken utána nagyokat nevettek.

Abigailnak már van tapasztalata a gyerekekkel, mert misszionárius volt Dél-Afrikában pár hónapig, de hazájában, Olaszországban is rendszeresen tart évek óta Kid's Club-ot. Barátnőjével, Naomival érkezett, akivel nagyszerű programokkal készültek a kis lakók számára.

Ide a Befogadóközpontba többnyire zenés és táncos játékokat hoztak, amik egyből összehozták a csapatot!

Az önkéntesek játékos feladatokkal készültek az ukrajnai menekült gyerekek számára
Az önkéntesek játékos feladatokkal készültek az ukrajnai menekült gyerekek számára

Az egyik napon arcfestés is volt a tervezett program között, ami mindenki tetszését elnyerte. A gyerkőcök tolongtak, hogy minél hamarabb sorra kerülhessenek a sorban és büszkén viselhessék a sminkeket.

A foglalkozások alatt a fordításban Kissné Péter Hanna segített, aki az egyik ilyen foglalkozás emléket osztott meg velünk:

"A játék után mindig volt egy rövid üzenet a gyerekek számára, amihez leültünk egy körbe. Az egyik nap a bátorságról beszélt Abigail, hogy Isten adja nekünk a bátorságot és tőle kell kérnünk. Délután visszatértünk a délelőtti témához, mindenki kapott egy papírt, amire rá kellett lépnie mezítláb, és Abigél és Naomi körbe rajzolta a lábukat. Utána Abigailék ráírták mindenki papírjára, hogy Isten segítségével bátran elindulunk, bárhova is vezet az utunk, és bármit is kell megtennünk."


A záró alkalom igazán mélyrehatóra sikerült. Abigail fogott egy papír szívet a kezében, és ennek a szemléltetésével megosztotta az evangéliumot a fiatalokkal.

A lány a kicsik felé fordult és megkérdezte tőlük: .- " Mi történik a szívünkkel, amikor valaki megbánt minket?"- ekkor, hogy érzékeltesse a fájdalmat és sérülést, szakított egyet a papír szíven.

Aztán folytatta:.- " Mi történik a szívünkkel, ha szomorúak vagyunk? És ha megbántunk valakit?", -A szívünk már nem lesz egy szép szív, majd újra szakított rajta.

A néhány nap alatt a lányok is megkedvelték a Dorkász Befogadóközpont lakóit
A néhány nap alatt a lányok is megkedvelték a Dorkász Befogadóközpont lakóit

A gyerekek mind nagyon sajnálták a szívet, és látszott a szomorúság az arcukon. Abigail ekkor elmondta, hogy: -" Isten annyira szeret minket, hogy azért, hogy a mi szívünk meggyógyulhasson, odaadta értünk Jézust, aki magára vette bűneinket, és keresztre feszítették helyettünk, és Isten is elhagyta Őt" - ezt kifejezve teljesen összegyűrte a szívet.

Ez a rész mélységesen megindító volt, némely gyermeknek könnybe lábadt a szeme.

Ezek után hozott egy celluxot és összeragasztotta a szív repedéseit, mert Jézus is ezt tette a mi szívünkkel, begyógyította a sebeinket és megbocsátotta a bűneinket. Ezután Abigail imádkozott, a kicsik pedig hangosan utána ismételték, hogy befogadják a szívükbe Jézust és hálásak a bűneik bocsánatáért.

Senki nem nevetett, senki nem mocorgott közben, nagyon komolyan mondták kisebbek, nagyobbak egyaránt.

Abigail és Noémi búcsúzásként egy kis csomaggal kedveskedett az itt élő fiataloknak, amibe füzet, matrica és cukorka is került. Különösen megható pillanat volt, mikor a gyerekek a saját játékaikat adták oda az olasz önkénteseknek, ezzel szerették volna, hogy a lányok emlékezzenek az itt eltöltött közös időre.

Az ukrajnai menekült gyerekek várják vissza az önkénteseket ide a Dorkász Befogadóközpontba
Az ukrajnai menekült gyerekek várják vissza az önkénteseket ide a Dorkász Befogadóközpontba

A fiatalok végig fantasztikusan érezték magukat, rengeteg új dolgot tanulhattak az önkéntesektől, és nagy szeretettel várják vissza a lányokat!


Szeretnél te is hasonló életre szóló pillanatokat szerezni az itt lakóknak?

Csatlakozz te is hozzánk önkéntesként a Befogadóközpontban!